Accu opladen

#1
Hallo,
Sinds 5 maanden zijn wij de trotse eigenaren van een SMV 440 uit 1979.
We zijn er al regelmatig mee op pad geweest en dankzij de goede verwarming hebben we ook in de kou heerlijk kunnen kamperen.
Als eerste zijn we met de binnenkant aan de gang gegaan, dat is nu helemaal naar onze zin, we hebben zoveel mogelijk origineel gelaten.
Er zat een oude startaccu in die we hebben vervangen een paar maanden geleden.Afgelopen week zijn we weg geweest en toen bleek dat we geen gebruik meer konden maken van 12 volt, lampjes branden eerst heel zwak maar later niets meer net als de waterpomp.
Nu is elektra niet mijn sterkste kant maar volgens mij laadt de accu niet meer op, ik dacht dat deze opgeladen word tijdens het rijden en wanneer de caravan op 220 volt is aangesloten.
Dit is dus nu niet het geval, ik zie niets wat los zit of zo en vraag me dus nu af wat er aan de hand is, hoop dat iemand op het forum mij hierbij kan helpen.
Voor de duidelijkheid heb ik er nog een foto bij gedaan van de accu. image.jpeg

Met vriendelijke groet,
Arnold
 

Activate

Nieuwe Gebruiker
#2
Hallo Arnold,

Ik ben ook nieuw hier heb een SMV 440 uit 76 aangeschaft

Ben zelf ook benieuwd of de accu opgeladen wordt als deze aan de auto aangesloten is, zit er over te denken om een Ctek acculader te monteren zodat wanner de caravan aangesloten wordt op de 230V de accu automatisch geladen wordt.

Hoe groot meot de accu eigenlijk zijn?

Groeten,

Erik.
 
#3
Hallo Erik,
Een paar maanden geleden deed de accu het ook niet, toen we een weekend weg waren, en ik ging er toen van uit dat de accu niet goed was.
De accu die er in zat was een oude startaccu, ik ben toen naar een garage gegaan en die verwezen me door naar een bedrijf wat onder andere gespecialiseerd was in accu's. Die hebben mij de huidige accu aangeraden op basis van waar ik hem voor wilde gebruiken.
Ik ging er eigenlijk van uit dat er een lader in zat maar bij nadere inspectie blijkt dat niet zo te zijn en ga ook kijken naar een acculader, zal ook naar de Ctek kijken. Had nog een goedkope acculader van €30 maar als ik die aansluit detecteert hij de accu als 6 volt en doet vervolgens niets.

Groet, Arnold
 

Activate

Nieuwe Gebruiker
#4
Hallo Arnold,

Lijkt mij vreemd dat de accu niet opgeladen word vanaf de auto, de elektrische remmen werken dan ook alleen vanaf de accu?
Je hebt wel een contante 12V in je stekker zitten?
De Ctek is een van de beter laders heb er twee waarvan 1 al jaren zonder problemen.

Groeten,

Erik.