Stickers hanglamp

Discussie in 'Onderdelen nodig.' gestart door Jan, 30 jul 2014.

 1. Jan

  Jan Nieuwe Gebruiker

  Hallo beste SMVers,

  Ik ben opzoek naar SMV stickers voor mijn net aangeschafte SMV 440 uit 80' , ook ben ik nog opzoek naar een originele hanglamp. Ik woon in Amsterdam, is er een SMV monteur/garage/ techneut/ in de buurt van Amsterdam?

  Met vriendelijke groet,

  Jan.
   
 2. Danny en Ines

  Danny en Ines Nieuwe Gebruiker

  Hoi Jan,
  Ik denk dat je voor de lamp en de stickers het beste contact kan opnemen met car-a-part international (Joost en Karen Ingelse in Zweden) of Ben Velthuis in Delden,
  SMV garage in omgeving Amsterdam wordt moeilijker, dichtsbijzijnde die adverteerd met ervaring in SMV's zit in Biddinghuizen, maar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.
  Als je vragen hebt over je SMV zou ik zeggen, stel ze gewoon hier en misschien kan ik die ook beantwoorden.

  Met vriendelijke groeten,
  Danny, Almere
   
 3. Jan

  Jan Nieuwe Gebruiker

  Hallo Danny,
  Dank voor je antwoord.
  Ik heb geen idee of de kachel recent gebruikt is, kan ik de kachel ongestraft proberen aan te krijgen of moet er eerst iets nagekeken, bijgevuld, en/of schoongemaakt worden? is er iets te vinden op het net over deze kachels?.
  groeten,

  Jan&Floortje,
  Amsterdam.
   
 4. Danny en Ines

  Danny en Ines Nieuwe Gebruiker

  Hoi Jan en Floortje

  Of de kachel brand kun je natuurlijk kortstondig(minder dan een minuut)proberen.

  Onthoudt ten allen tijden het vlogende:

  Als de kachel brand, moet het pompje aanstaan en de vloeistof vrij kunnen stromen.
  Om het pompje te laten draaien moet er waarschijnlijk een accu in de caravan staan (12volt is nodig)
  Bovenin de kachel zit een oververhittings(smelt) zekering, als je de kachel laat branden zonder dat er vloeistof rondgepompt wordt dan is de kans groot dat deze vrij vlot het begeeft.

  Allereerst dus maar controleren of er vloestof in de kachel en radiatoren zit.

  Uit mijn hoofd beredeneerd denk ik dat jullie een 'beige/gele' 'langejan' kachel in de kleding kast hebben staan.

  Waar de behuizing ophoudt en overgaat in de ronde schoorsteenpijp zit er waarschijnlijk een rood draai knopje met een rubber stop er aan vast om de kachel, indien nodig, bij te vullen.
  Ernaast steekt waarschijnlijk een rood/groen mikado stokje naar boven, een dobber die de hoogte van van het koelwater aangeeft. Nu kan het zijn dat deze dobber een beetje lek is en gezonken, peilen via het vulgat kan betrouwbaarder zijn.

  Bedenk wel dat als er nu geen koelwate rin zit, dat het dan hoogstwaarschijnlijk ergens er uit gelopen moet zijn en dat hoeft niet perse het via het afwateringskraantje onder de toegangsdeur van de caravan gebeurd te zijn! Maw het systeem kan lek zijn in de caravan.

  Ervanuit gegaan dat er genoeg koelvloeistof in de kachel zit en de accu aangesloten en alles zou werken zoals het bedoelt is

  -de thermostaat aan de zijkant van de kachel instellen op de gewenste temperatuur en de schakelaar op aan, het pompje moetje nu horen gaan draaien.

  Steek de kachel aan, de draaischijf op de kachel hoeft niet per se op 9 gezet te worden, 4 of 5 is ook genoeg.

  Als de gewenste temperatuur bereikt wordt dan zal het pompje door de thermostaat uigeschakeld worden, vervolgens zal de kachelvlam getemperd worden door de thermostaat in de kachel., wordt het kouder in de caravan dan zal het pompje weer aangaan en vervolgens de kachel weer iets hoger gaan branden.

  Noot:

  Als je kachel hebt aangestoken voel in het beging na ca.2 minuten of 1 van de 2 in/uitgaande radiatorbuizen warmer wordt dan de ander. Na ca 5 minuten moet het warmte verschil minder worden.

  Als ze beide koud blijven, zit er ergens in het systeem hoogstwaarschijnlijk een verstopping of luchtbel

  Ziezo wordt alweer een beetje een lang verhaal,
  Bij onduidelijkheden hoor ik het wel

  Mvg
  Danny en ines
   
 5. Jan

  Jan Nieuwe Gebruiker

  Hallo Danny

  Ga het proberen, bedankt.
  groet,
  Jan.
   
 6. Fredklijzing

  Fredklijzing Gebruiker

  Jan, als het niet lukt dan kan Gerrit Zijp je helpen, Gerrit is de specialist voor kachels en remmen voor de smv, gerrit woont in noord holland en je kan hem altijd vragen. Het derde weekend van oktober is er een meeting in Vierhouten dan wordt uitgebreid uitleg gegeven over de remmen. Momenteel komen er 40 equipes daar een lang weekend met hun SMV camperen.
  mocht je vragen hebben bel me gerust woon tegen amsterdam aan en weet ook wel het een en ander.
  fred 06-47318160
   
 7. Fredklijzing

  Fredklijzing Gebruiker

  Het waren er 59 equipes geworden
   
 8. Danny en Ines

  Danny en Ines Nieuwe Gebruiker

  Wegens teveel te doen in te korte tijd konden we niet met de caravan naar het weekend komen, zaterdagavond wel even tijd gevonden om langs te rijden en even te rond te kijken op het terrein; zag er weer ontzettend gezellig uit.
  Leuk voor ons om te zien dat van het type wat wij hebben (440 1986, geheel wit met driekleurige stiping) er 6 in Nederland moeten zijn, waar er 2 op het weekend te zien waren.

  Groetjes, Danny en Ines